DrSmile logo

Grillz: Pimp your Teeth

Sidan är bara för information. DR SMILE erbjuder inte denna behandling (än).
Grillz - Pimp your Teeth | DrSmile

Visste du att grillz (engelska Grills) redan var helt på modet hos våra förfäder? Mayorna satte till exempel ädelstenar i förborrade hål i tänderna. Och för 2500 år sedan var fenicierna de första som förgyllde hela sin uppsättning tänder. Idag är Grills för tänderna särskilt välkända från hiphop. Stora namn som Rihanna, Travis Scott, Katy Perry Ufo361 bär dem regelbundet. På grund av den stora framgången för internationella och nationella hiphop-artister är tandsmycken mer efterfrågade än någonsin i Tyskland.

Vilka grillz är särskilt populära?

Med Grillz dekorerar du inte bara tänderna utan skapar också ett mycket speciellt utseende för din personlighet. För att säkerställa att detta lyckas finns tandsmyckena i en mängd olika variationer och utföranden. Från färgglatt till bling-bling eller väldigt enkelt - allt är möjligt. Beroende på hur djupt du vill gräva i din plånbok kan du få grillz efter din personliga smak. Men det finns även billigt: Det finns många billiga leverantörer av guld- eller silvertänder på Internet.

Gold Grillz

Äkta guldgrillz är alltid en favorit. För att den gyllene grillen ska passa perfekt, tar smycketillverkarna ett avtryck av dina tänder i förväg. I allmänhet kan 8 till 24 karats guld användas för produktionen, varav 18 karat guld är det mest lämpliga. Gyllene grillz med 18k har en fin, varm glans och ädelstenar kan också enkelt införlivas. 24 karats guld är extremt mjukt, så det används sällan för smycken. 8 karat är det billigaste alternativet, men materialet är hårdare och mer motståndskraftigt. Om du inte har tillgängar för äkta guldtänder hittar du också många butiker på Internet som använder andra material för sin tillverkning.

Silvergrillz

Grillz gjord av äkta silver är en absolut hit tillsammans med de gyllene. Fördel: Grillz gjord av 925 silver är mycket billigare än guldversionen. Om du vill ha individuella tandsmycken kan du få silvergrillz tillverkade av specialsmyckestillverkare efter dina önskemål. Så dina idéer kan förverkligas - oavsett om du bara vill ha en tand i silver eller om du vill sätta din silvergrill med diamanter. 

Grillz med diamanter: Iced out

Grillz med äkta diamanter (Diamond Grillz) är den absoluta lyxvarianten av tandsmycken. De kallas också Iced-Out-Grillz på grund av deras utseende och det kan finnas 100 diamanter fästa på en enda tand. Guld - gult guld, rosa guld eller vitt guld - används vanligtvis som grund, men andra material är också möjliga.

Pris: hur mycket kostar grillz?

Kostnaderna för Grillz varierar från några euro till sexsiffriga belopp. Om du vill att dina grillz ska göras individuellt är priset för guldgrill i genomsnitt 1 000-5 000 euro, kostnaden för silvergrillz är cirka 500 euro och för iiced-out grillzl mellan 10 000-20 000 euro - pris uppåt öppet. Kostnaderna för enskilda tänder, till exempel för en guldtand eller en tand med diamanter, är mycket billigare. 

Å andra sidan kan du köpa standardgrills av billigt material för så lite som 20 euro.

Var kan jag köpa Grillz?

Det finns många butiker på Internet där du främst kan beställa billiga grillz. Men om du tänker låta göra grillz eller en guldtand åt dig finns det några smycktillverkare som specialiserar sig på grillz. Du hittar dessa över hela Tyskland, Österrike och Schweiz. Under tiden har vissa professionella butiker på Internet också specialiserat sig på att tillverka individuella grillz. För att göra detta måste du ta ett avtryck av dina tänder hemma, som sedan fungerar som grund för tillverkning. Det spelar ingen roll om du bor i München, Köln eller Stuttgart, din individuella grillz skickas bekvämt hem till dig.


Foto av LexScope

Jämna tänder med DR SMILE

DR SMILE erbjuder transparenta tandskenor för tandkorrigering. Den senaste generationens tandskenor är en ortodontisk behandling som flyttar tänderna till önskad plats på bara 4–9 månader. Tandskenor kan behandla felställningar och bettfel.

Efter en kostnadsfri konsultation hos DR SMILES partnerpraktik skapar våra experter en speciell datorgenererad behandlingsplan som visar exakt hur dina tänder ska flyttas.

När du godkänt din personliga plan skapas skenorna speciellt för dig och skickas hem till dig. Hela behandlingen kontrolleras via en app av DR SMILEs partnertandläkare. DR SMILEär ett snabbt och säkert sätt att få ett självsäkert leende.