DR SMILE behandlar dessa typiska feljusteringar

Fina, raka tänder? Tack vare DR SMILEs tandreglering visar 150 000 nöjda kunder redan upp sina nya stolta leenden. I behandlingen med DR SMILE får du även ett nöjdhetslöfte!

BOKA EN KONSULTATION
Misaligned teeth cases
drs-gradient-desktop-circle-orange-pink

Vilka typer av feljusterade tänder finns det?

Feljusterade tänder är när ställningen på en eller flera tänder i över- eller underkäken inte är korrekta. Exempelvis kan det handla om att tänder är roterade eller sneda. Feljusterade tänder har oftast inte bara estetiska effekter utan medför också hälsobesvär. Vanliga typer av feljusterade tänder är:

Glugg

Illustration av tandfelställning: Tandluckor, eller diastema

Om det saknas tänder, om tänderna är för små, men också om käken är för bred, kan det uppstå gluggar mellan tänderna. Det är vanligast att gluggen är mellan framtänderna i mitten på överkäken (diastema mediale).

Tandträngsel

Tandträngsel

För smal käke eller smala tandbågar leder till problem med utrymme som syns genom en trång tandposition eller brist på utrymme för tänder som ännu inte har vuxit ut. Vid tandträngsel är det är svårt att rengöra tänderna. Detta kan leda till karies som förstör tänderna och inflammation i tandköttet.

Öppet bett

Tandjustering öppet bett

Om främre eller bakre tänder inte möts korrekt och det finns ett litet eller signifikant gap mellan dem, talar man om ett öppet bett. Detta sker främst i det främre området av tänderna men också på sidorna. Detta kan orsakas av beteenden som tumsug, tungfel eller onormal sväljning och andning.

Korsbett

Felställda tänder korsbett

Vid ett korsbett bits tänderna på sidan inte ihop korrekt. I överkäken står de för långt inåt (palatal, mot gommen) eller för långt utåt i underkäken (buccal, mot kinden).

Djupt bett

Feljustering av tänderna: djupt bett

Normalt täcker de övre framtänderna de nedre framtänderna med cirka två till tre millimeter när de bits ihop. Vid djupt bett når de dock för långt ner och täcker framtänderna i underkäken.

Underbett

Tandbett new

Vid underbett går snittkanterna på framtänderna eller kanterna på de bakre tänderna mot varandra. När främre tänder i över- och underkäken möts kallas det ett tandbett.

Överbett

Överbett

Om överkäken är för stor i förhållande till underkäken, är det ett märkbart avstånd (mer än två centimeter vid normal tandvård) mellan övre och nedre framtänder. Ett överbett försämrar den optimala stängningen av munnen och påverkar ansiktsprofilens utseende (liten haka).

Nöjda kunder och partnertandläkare över landet

Tom

"DR SMILEs behandling är enkel och snabb med support från tandläkare."

Dilara

"Nu ler jag mer självsäkert och vågar visa upp mitt leende mer öppet."

Orange och blå gradient