DrSmile logo

DrSmile behandlar dessa typiska feljusteringar

Fina, raka tänder? Tack vare DrSmile-reglerare visar 40 000 nöjda kunder redan upp sina leenden med god självkänsla. Med DrSmile nöjdhetslöfte!

Korrigera felplacerade tänder

Vilka typer av feljusterade tänder finns det?

Feljusterade tänder är när anordningen av en eller flera tänder i över- eller underkäken inte är korrekt. Detta kan synas i form av sneda tänder och rotationer. Feljusterade tänder har oftast inte bara estetiska effekter utan medför också hälsobesvär. Vanliga typer av feljusterade tänder är:

Glugg

Glugg

Om det saknas tänder, om tänderna är för små, men också om käken är för bred, kan det uppstå gluggar som har en ogynnsam effekt på utseendet. Det är typiskt att gluggen är i det främre området mellan de framtänderna i mitten i överkäken (diastema mediale).

Tandträngsel

Tandträngsel

För smal käke eller smala tandbågar leder till problem med utrymme som syns genom en trång tandposition eller brist på utrymme för tänder som ännu inte har vuxit ut. Vid tandträngsel är det är svårt att rengöra tänderna. Detta kan leda till karies som förstör tänderna och inflammatoriska förändringar i tandköttet.

Öppet bett

Tandjustering öppet bett

Om främre eller bakre tänder inte möts korrekt och det finns ett litet eller signifikant gap mellan dem, talar man om ett öppet bett. Detta sker främst i det främre området av tänderna men också på sidorna. Detta orsakas av beteenden som tumsug, tungfel eller onormal sväljning och andning.

Korsbett

Felställda tänder korsbett

Vid ett korsbett bits tänderna på sidan inte ihop korrekt. I överkäken står de för långt inåt (palatal, mot gommen) eller för långt utåt i underkäken (buccal, mot kinden).

Djupt bett

Feljustering av tänderna: djupt bett

Normalt täcker de övre framtänderna de nedre framtänderna med cirka två till tre millimeter när de bits ihop. Vid djupt bett når de dock för långt ner och täcker framtänderna i underkäken.

Tandbett

Tandbett

Vid tandbett går snittkanterna på framtänderna eller kanterna på de bakre tänderna mot varandra. När främre tänder i över- och underkäken möts kallas det ett tandbett.

Överbett

Överbett

Om överkäken är för stor i förhållande till underkäken, är det ett märkbart avstånd (mer än två centimeter vid normal tandvård) mellan övre och nedre framtänder. Ett överbett försämrar den optimala stängningen av munnen och påverkar ansiktsprofilens utseende (liten haka).

Klara

färdiga

le

  • DrSmile® Göteborg Berzeliigatan
  • DrSmile® Malmö Centralstation
  • DrSmile® Stockholm Skarpnäck
  • DrSmile® Stockholm Södermalm
Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
  • Frågor och svar
  • FAQ
  • +46105515885
  • customer@drsmile.se
FÖLJ OSS
  • social icon
  • social icon

©2021 DrSmile