DrSmile logo

Hos oss kan du delbetala utan dolda kostnader.

Inga dolda kostnader. Endast dina specialtillverkade tandskenor, medicinsk vård och ett perfekt leende.

DR SMILE Zahnschiene: Diskrete Zahnkorrektur
Priser

Rimliga priser för alla

Vi erbjuder behandlingar till personer över 18 år och tar fram den bästa lösningen för dina  behov. Vår personal hjälper dig gärna att välja rätt. Du kan alltid välja delbetalning eller  engångsbetalning, om du vill få det avklarat direkt. 

Lätt

22990kr

Totalt*Eller dela upp och betala 350kr per månad

Medelsvår

26990kr

Totalt*Eller dela upp och betala 412kr per månad

Komplex

29990kr

Totalt*Eller dela upp och betala 458kr per månad

* Priset är baserat på en delbetalning på 72 månader samt 9.9% ränta.

Priser

Rimliga priser för alla

Boka en tid

KOSTNADSFRITT

Informationsmöte inkl. 3D-scanning

KOSTNADSFRITT

Individuell behandlingsplan

KOSTNADSFRITT

Din behandling

741 kr/mån/22 990 kr totalt
Våra kunder

Redan ett leende på läpparna

quote

DrSmiles behandling blev min räddning! Äntligen kan jag skratta utan att tänka mig för.

Nate

22 990 kr

quote

Äntligen har jag sådana tänder jag alltid har drömt om – och bättre självförtroende.

Jacek

22 990 kr

quote

Så okomplicerat! Jag trodde aldrig att det skulle vara så enkelt och framförallt: smärtfritt.

Amelie

26 990 kr

quote

Äntligen kan jag le utan att tveka. Jag kan verkligen rekommendera det här för alla.

Aylin

26 990 kr

Fördelarna med att behandlas med DrSmiles skenor

Hos DrSmile får du mer än bara dina specialtillverkade skenor.

DrSmile-appen


Appen gör att du slipper tidsödslande tandläkarbesök.
Här kan våra experter följa dina framsteg och vidta åtgärder om något inte stämmer.

Medicinsk vårdVill du träffa din tandläkare? Inga problem, du kan boka en tid på tandvårdskliniken.

DrSmiles nöjd-kund-garanti
Vi lovar mycket: Ett perfekt leende. Med över 50.000 kunder har vi redan uppfyllt vårt löfte.

Klara

färdiga

le

 • DR SMILE® Göteborg Berzeliigatan
 • DR SMILE® Malmö Triangeln
 • DR SMILE® Stockholm Hässelby
 • DR SMILE® Stockholm Södermalm
 • DR SMILE® Uppsala Östra Ågatan
 • DR SMILE® Stockholm Östermalm
 • DR SMILE® Sundbybergs Tandklinik
 • DR SMILE® Göteborg Backaplan
 • DR SMILE® Göteborg Frölunda Torg
 • DR SMILE® Göteborg Avenyn
 • DR SMILE® Helsingborg Råå

DrSmile är känt för:

DrSmiles transparenta tandskenor: Hur mycket får en tandskena kosta?

Transparenta tandställningar blir allt populärare, särskilt bland vuxna. Med så kallade tandskenor kan felställda tänder diskret korrigeras inom några månader. De är bekväma att bära, lätta att rengöra och nästan osynliga. Knappt något alternativ erbjuder lika många fördelar som de transparenta tandskenorna. Tidigare användes dessa endast för estetiska korrigeringar, men idag kan nästan alla typer av felställda tänder behandlas med det transparenta alternativet.

Med sitt diskreta utseende och en behandlingstid som är många gånger snabbare har de transparenta tandskenorna varit på frammarsch under en tid. Tandskenor är det perfekta alternativet till traditionella tandställningar.

Kostar tandskenor mer än klassiska tandställningar?

För många vuxna är de genomskinliga tandskenorna mycket mer attraktiva än konventionella tandställningar. Men vilka kostnader kan förväntas för respektive alternativ?


Typen av käkfelsställning och den valda behandlingsmetoden spelar stor roll

I stort sett beror det alltid på behandlingens omfattning. I vissa fall behandlas endast delar av käken med en fast ställningen. Ofta är emellertid en fullständig behandling nödvändig. Följande gäller: Kostnaderna för att korrigera lätt felställda tänder är vanligtvis lägre än för mer felställda tänder. Vid en mer markant felställning av tänderna kan högre kostnader förväntas uppstå, eftersom det många gånger innebär en längre behandlingstid.

Den valda behandlingsmetoden har också en inte obetydlig påverkan på kostnaden för tandställningen. Med moderna material och leveransmetoder kan behandlingen utföras snabbare, mer effektivt och smärtfritt, men dessa metoder får kostnaden för tandställningar att skjuta i höjden med avsevärda merkostnader, vilket i värsta fall sjukförsäkringen inte täcker.


Ortodontiska indikationsgrupper

Sedan januari 2002 har det funnits nya riktlinjer för ungdomar upp till 18 års ålder, de så kallade ortodontiska indikationsgrupperna (KIG). Om behandlingen utförs av en ortodontolog, måste han eller hon bedöma de feljusterade tänderna eller käken med betygen 1 till 5 innan behandlingen påbörjas. Den lagstadgade sjukförsäkringen betalar endast från klassificering 3. Vid KIG 1 och 2 måste behandlingskostnaderna betalas av dig, även om behandlingen är medicinskt nödvändig. Klassificeringen av de felställda tänderna baseras på exakt mätbara kriterier, registreras av sjukförsäkringen och kontrolleras av en expert.

Kostnadsexempel: fast tandställning

Kostnaden för en fast tandställning beror på vilken sorts tandreglering, behandlingens längd och det använda materialet. Mindre korrigeringar börjar på cirka 5000 kr, medan en fast tandställning börjar på 15 000 kr. Om det finns ytterligare ortodontiska problem kan kostnaderna börja med 60 000 kr

Så mycket kostar tandskenor från experterna

En behandling med transparenta tandskenor från DrSmile orsakar relativt låga kostnader. Direkt-till-konsument-metoden gör det möjligt att erbjuda moderna tandregleringsmetoder till attraktiva priser utan att kompromissa med kvaliteten på tandskenorna.

DrSmile erbjuder ett helt digitaliserat arbetsflöde. Tack vare innovativ 3D-skanner- och skrivarteknik samt intelligenta designprogram kan arbetstid sparas och därmed kostnader minskas. DrSmile-appen gör det också möjligt att säkerställa större behandlingsframgång genom närmare patientkontakt.

Vi har sammanställt fördelarna med en behandling hos DrSmile. Kostnaderna för dina tanskenor baseras på:

 • varierande,

 • baserade på din tandläkares medicinska utlåtande,

 • beroende på hur svårt felställda tänderna är,

 • anpassade till dina egna betalningsalternativ,

 • betalda en gång eller sker i delbetalningar.


Vad kostar dina tandskenor till slut?

Kostnaderna för dina tandskenor baseras på medicinska utlåtanden från din behandlande tandläkare, som kommer att undersöka dig i ett personligt möte och ge dig omfattande råd. Användningens varaktighet och antalet tandskenor varierar och registreras i din behandlingsplan. Därutöver uppstår inga extra kostnader för dig.

Du kan betala kostnaderna för dina tandskenor en gång eller i smidiga, låga delbetalningar. Vårt team kommer att arbeta med dig för att hitta en lämplig lösning för dina behov. Efter att den behandlande tandläkarend undersökning beräknas kostnaderna för behandlingen baserat på GOZ och klassificeras som S-, M- eller L-behandling. Som regel ligger kostnaderna mellan 22.990 och 29.990 kr. I det mycket osannolika fallet att behandlingskostnaderna överstiger de nämnda 22.990 kr kommer du att informeras om detta innan behandlingen påbörjas.

För att njuta av ditt nya leende på lång sikt, rekommenderas att bära en hållarskena eller i bästa fall en fast DrSmile-hållare efter behandlingen. Beroende på dina önskemål och din individuella tandsituation erbjuder vi dig möjligheten att antingen ha en hållare insatt i över- eller underkäken eller implementera vårt kompletta paket med DrSmile-hållare i båda käkregionerna. Kostnaden för DrSmile-hållaren i över- eller underkäken är 741 kr per månad. Du kan få DrSmile-hållaren för båda käkar från 966 kr per månad.

Fast tandställning jämfört med tandskena

Jämfört med de klassiska tandställningarna erbjuder det transparenta alternativet enorma fördelar. Behandlingen med tandskenor rekommenderas särskilt för vuxna, eftersom det knappast finns några begränsningar i vardagen.

De som har en lagstadgad försäkring måste själva bära kostnaderna för tandskenorna om de inte har en lämplig tilläggsförsäkring. De som har privata hälsoförsäkringar bör i förväg klargöra om kostnaderna för en tandskena täcks. Kostnaderna för en behandling hos DrSmile kan dras av från skatten, de räknas som hälsokostnader.

Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
No Logo
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
 • Frågor och svar
 • FAQ
 • +46105515885
 • For Dentists and Orthodontists
 • [email protected]
 • Careers
 • Studentrabatt
FÖLJ OSS
 • social icon
 • social icon

©2022 DR SMILE