DrSmile logo

Tandskenor från 741 kr per månad

Inga dolda kostnader. Endast dina specialtillverkade tandskenor, medicinsk vård och ett perfekt leende.

2020-09-23-AE-DR-SMILE-14925 copy
Priser

Rimliga priser för alla

Vi erbjuder behandlingar till personer över 18 år och har den bästa lösningen för dina behov. Vår personal hjälper dig gärna att välja rätt. Du kan alltid välja delbetalning eller engångsbetalning, om du vill få det avklarat direkt

Lättfrån

741

krmånad*eller betala 22.990 kr på en gång
Medelsvårfrån

870

krmånad*eller betala 26.990 kr på en gång
Komplexfrån

966

krmånad*eller betala 29.990 kr på en gång

* Detta belopp är baserat på en avbetalningsperiod på 36 månader, inklusive en årsränta på 9,9 %

Fördelarna med att behandlas med DrSmiles skenor

Hos DrSmile får du mer än bara dina specialtillverkade skenor.

DrSmile-appen


Appen gör att du slipper tidsödande tandläkarbesök.
Här kan våra experter följa dina framsteg och vidta åtgärder om något inte stämmer.

Medicinsk vårdVill du träffa din tandläkare? Inga problem, du kan boka en tid på tandvårdskliniken.

DrSmiles nöjdhetsgaranti
Vi lovar mycket: Ett perfekt leende. Med över 40 000 kunder har vi redan uppfyllt vårt löfte.

Klara

färdiga

le

 • DrSmile® Göteborg Berzeliigatan
 • DrSmile® Malmö Centralstation
 • DrSmile® Stockholm Skarpnäck
 • DrSmile® Stockholm Södermalm

DrSmile är känt för att:

DrSmile genomskinliga tandskenor: Hur mycket får en tandskena kosta?

Osynliga tandställningar blir allt populärare, särskilt bland vuxna. Med så kallade tandskenor kan felställda tänder diskret korrigeras inom några månader. De är bekväma att bära, lätta att rengöra och nästan osynliga. Knappast något alternativ erbjuder lika många fördelar som de genomskinliga tandskenorna. Tidigare användes dessa endast för estetiska korrigeringar, men idag kan nästan alla typer av felställda tänder behandlas med det genomskinliga alternativet.

Med sitt diskreta utseende och en behandlingstid som är många gånger snabbare har de genomskinliga tandskenorna varit på frammarsch under en tid. Tandskenor är det perfekta alternativet till traditionella tandställningar.

Kostar tandskenor mer än klassiska tandställningar?

För många vuxna är de genomskinliga tandskenorna mycket mer attraktiva än konventionella tandställningar. Men vilka kostnader kan förväntas för respektive alternativ?


Typen av käkfelställning och den valda behandlingsmetoden spelar en viktig roll

I stort sett beror det alltid på behandlingens omfattning. I vissa fall behandlas endast delar av käken med en fast ställningen. Ofta är emellertid en fullständig behandling nödvändig. Följande gäller: Kostnaderna för att korrigera lättfelställda tänder är vanligtvis lägre än för mer felställda tänder. Vid en mer uttalad felställning av tänderna kan högre kostnader förväntas uppstå, eftersom denna tar längre tid att behandlingsperiod.

Den valda behandlingsmetoden har också en inte obetydlig påverkan på kostnaden för tandställningen. Med moderna material och leveransmetoder kan behandlingen utföras snabbare, mer effektivt och smärtfritt, men dessa metoder får kostnaden för tandställningar att skjuta i höjden med avsevärda merkostnader, vilket i värsta fall sjukförsäkringen inte täcker.


Ortodontiska indikationsgrupper

Sedan januari 2002 har det funnits nya riktlinjer för ungdomar upp till 18 års ålder, de så kallade ortodontiska indikationsgrupperna (KIG). Om behandlingen utförs av en ortodontolog, måste han eller hon bedöma de feljusterade tänderna eller käken med betygen 1 till 5 innan behandlingen påbörjas. Den lagstadgade sjukförsäkringen betalar endast från klassificering 3. Vid KIG 1 och 2 måste behandlingskostnaderna betalas av dig, även om behandlingen är medicinskt nödvändig. Klassificeringen av de felställda tänderna baseras på exakt mätbara kriterier, registreras av sjukförsäkringen och kontrolleras av en expert.

Kostnadsexempel: fast tandställning

Kostnaden för en fast tandställning består typen av tandreglering, behandlingens längd och det använda materialet. Mindre korrigeringar börjar på cirka 5000 kr, en fast tandställning börjar på 15 000 kr. Om det finns ytterligare ortodontiska problem kan kostnaderna börja med 60 000 kr

Så mycket kostar tandskenor från experterna

En behandling med genomskinliga tandskenor från DrSmile orsakar relativt låga kostnader. Direkt-till-konsument-metoden gör det möjligt att erbjuda moderna tandregleringsmetoder till attraktiva priser utan att kompromissa med kvaliteten hos tandskenorna.

DrSmile erbjuder ett helt digitaliserat arbetsflöde. Tack vare innovativ 3D-skanner- och skrivarteknik samt intelligenta designprogram kan arbetstid sparas och därmed kostnader minskas. DrSmile-appen gör det också möjligt att säkerställa större behandlingsframgång genom närmare patientkontakt.

Vi har sammanställt fördelarna med en behandling hos DrSmile. Kostnaderna för dina tandskenor är:

 • variabla,

 • baserade på din tandläkares medicinska utlåtande,

 • beroende på hur svårt felställda tänderna är,

 • anpassade till dina egna betalningsalternativ,

 • betalda en gång eller sker i delbetalningar.


Vad kostar dina tandskenor till slut?

Kostnaderna för dina tandskenor baseras på medicinska utlåtanden från din behandlande tandläkare, som kommer att undersöka dig i ett personligt möte och ge dig omfattande råd. Användningens varaktighet och antalet tandskenor varierar och registreras i din behandlingsplan. Därutöver uppstår inga extra kostnader för dig.

Du kan betala kostnaderna för dina tandskenor en gång eller i bekväma, låga delbetalningar. Vårt team kommer att arbeta med dig för att hitta en lämplig lösning för dina behov. Efter undersökningen av den behandlande läkaren beräknas kostnaderna för behandlingen på grundval av GOZ och klassificeras som S-, M- eller L-behandling. Som regel ligger kostnaderna mellan 22.990 och 29.990 kr. I det mycket osannolika fallet att behandlingskostnaderna överstiger de nämnda 22.990 kr kommer du att informeras om detta innan behandlingen påbörjas.

För att njuta av ditt nya leende på lång sikt, är det tillrådligt att bära en hållarskena eller i bästa fall en fast DrSmile-hållare efter behandlingen. Beroende på dina önskemål och din individuella tandsituation erbjuder vi dig möjligheten att antingen ha en hållare insatt i över- eller underkäken eller implementera vårt kompletta paket med DrSmile-hållare i båda käkregionerna. Kostnaden för DrSmile-hållaren i över- eller underkäken är 741 kr per månad. Du kan få DrSmile-hållaren för båda käkar från 966 kr per månad.

Fast tandställning jmf. med tandskena

Jämfört med de klassiska tandställningarna erbjuder det genomskinliga alternativet enorma fördelar. Terapin med tandskenor rekommenderas särskilt för vuxna, eftersom det knappast finns några begränsningar i vardagen.

De som har en lagstadgad försäkring måste själva bära kostnaderna för tandskenorna om de inte har en lämplig tilläggsförsäkring. De som har privata hälsoförsäkringar bör i förväg klargöra om kostnaderna för en tandskena täcks. Kostnaderna för en behandling hos DrSmile kan dras av från skatten, de räknas som hälsokostnader.

Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
certificate
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
 • FAQ
 • +46105515885
 • customer@drsmile.se
FÖLJ OSS
 • social icon

©2021 DrSmile