Sneda tänder hos vuxna

SKÅL FÖR DITT NYA LEENDE
Sneda tänder före efter
drs-gradient-desktop-circle-orange-pink

Många vuxna lider av feljusterade tänder. Ibland är tänderna fortfarande feljusterade trots att man haft tandställning som tonåringar. Att få sneda tänder igen efter tandställningen är inte ovanligt. Det finns nu flera sätt att få raka tänder. Mpnga vuxna vill inte ha tandställning utan väljer istället DR SMILE:s genomskinliga tandskenor.tandskenor Den mest moderna formen av tandkorrigering.

Hur uppstår sneda tänder?

Sneda tänder kan antingen ha genetiska orsaker eller så kan de orsakas av yttre påverkan. Ofta uppstår felställningen på grund av vanor i ung ålder. Dessa inkluderar till exempel att suga på nappar, att ha för vana att trycka tungan på framtänderna, gnissla tänder, suga på tummen eller tuggande på pennor. Tänder som vrider eller rör på sig är därför inte ovanligt även vid 35, 40 eller 50 års ålder.

Är sneda tänder dåligt?

Sneda tänder eller feljusterade tänder kan orsaka ett antal problem. Vid tandträngsel kan till exempel munhygienen påverkas, då utrymmet mellan tänderna inte kan rengöras med tandtråd. Detta kan resultera i inflammation i tandköttet eller att tänderna drabbas av karies.

Vad kan du göra mot sneda tänder?

Hur du bäst korrigerar feljusterade tänder beror helt på typen av feljustering och dess komplexitet. Inte alla feljusteringar kan behandlas med samma metod. Den som vill räta ut mycket sneda tänder får detta bäst åtgärdat med en tandställning eller tandskena. Andra tandkorrigeringar kräver större ingrepp, som tillexempel svåra fall av underbett och överbett. En tandläkare måste avgöra huruvida en behandling av felställningen går bra att göra enbart med en tandställning eller en tandskena. Fasader eller kronor över enskilda tänder kan räta ut sneda tänder. Sådana behandlingar är dock ofta väldigt kostsamma.

De genomskinliga tandskenorna från DR SMILE kan användas för korsbett, tandträngsel, huvudbett, tandgluggar, djupa bett och öppna bett. Det är bäst att diskutera din problematik med din tandläkare.

Tandskena eller tandställning?

Korrigera sneda tänder utan fast tandställning

En skena för tänderna är en av de mest diskreta formerna för tandkorrigering hos vuxna. Med tandskenan kan du få ditt drömleende samtidigt som du kan leva som vanligt. DR SMILE har specialiserat sig på den modernaste formen av tandkorrigering och har den nyaste tekniken. De genomskinliga tandskenorna bärs 22 timmar om dagen, byts var 14:e dag,och du kan ta ut dem för att äta. Det fantastiska med skenorna är att de är bekväma och syns knappt!

Sneda tänder blir raka med den genomskinliga tandskenan

För korrigering av överbett hos vuxna bör du prata med en tandreglerare om vilka alternativ som finns. De kan berätta om tandskenor är lämpliga för dig om du har ett överbett eller om du behöver en annan behandlingsmetod. 

Men DR SMILE kan hjälpa dig att korrigera andra typer av feljusteringar. Till exempel kan tandskenor användas mycket effektivt för korsbett, tandbett och öppet bett. Våra experter kommer vid den kostnadsfria konsultationen att ge dig professionell rådgivning om vilka resultat som kan uppnås med tandskenorna och vilka feljusteringar som kan korrigeras.

Kostnaden för tandkorrigering med tydliga tandskenor

Kostnaderna för att korrigera sneda tänder bestäms av komplexiteten i dina feljusterade tänder. Hos DR SMILE finns det tre priskategorier för behandlingen med genomskinliga skenor. Vid mindre feljusteringar är kostnaderna 22.990 kr. Priset för medelstora feljusteringar är 26.990 kr och för komplexa feljusteringar 29.990 kr.

Betalar sjukförsäkringen för tandkorrigering för vuxna?

Försäkringskassan täcker tyvärr inte kostnader för tandskenor i samband med tandreglering för vuxna. Därför måste du själv finansiera den genomskinliga tandskenan.