DrSmile logo

Sneda tänder hos vuxna

Korrigera feljusterade tänder diskret

Sneda tänder före efter

Många vuxna lider av feljusterade tänder. Ibland även om man har haft tandställning som tonåringar. Men att få sneda tänder igen efter tandställningen är inte ovanligt. Det finns nu flera sätt att få raka tänder. Men många vuxna vill inte ha tandställning. DrSmile erbjuder med genomskinligatandskenor den mest moderna formen av tandkorrigering.

Hur uppstår sneda tänder?

Sneda tänder kan antingen ha genetiska orsaker eller så kan de orsakas av yttre påverkan. Ofta är det faktorer och vanor i ung ålder som kan leda till detta. Dessa inkluderar till exempel sneda tänder från att suga på nappar, när tungan trycker på framtänderna, gnissling av tänder, sugande på tummen eller tuggande på pennor. Tänder som vrider eller rör på sig är därför inte ovanliga även vid 35, 40 eller 50 års ålder.

Är sneda tänder dåligt?

Sneda tänder eller feljusterade tänder kan orsaka ett antal problem. Vid tandträngsel kan till exempel munhygienen påverkas, då utrymmet mellan tänderna inte längre, eller bristfälligt, kan rengöras med tandtråd. Detta kan resultera i inflammatoriska förändringar i tandköttet eller förstörelse av tänderna genom karies.

Ett överbett hos vuxna kan göra det svårt att bita av mat. Dessutom tvättas inte framtänderna tillräckligt med saliv, vilket ökar risken för karies. Sist men inte minst påverkas ansiktsprofilen avsevärt av överbett (bocktänder). Korrigering av överbett bör därför inte bara övervägas hos barn utan även hos vuxna. 

Om vuxnas tänder påvisar ett korsbett på kan tuggfunktionen och talet störas beroende på svårighetsgraden. På grund av den ensidiga belastningen kan både tänderna och käkleden slitas för tidigt. Korsbett-behandling kan förhindra slitage och smärta.

Vad kan du göra mot sneda tänder?

Korrigering av feljusterade tänder beror helt på dess typ och komplexitet. Inte alla feljusteringar kan behandlas med samma metod. Den som vill räta ut mycket sneda tänder får detta bäst åtgärdat med en tandställning eller tandskena. Andra tandkorrigeringar kräver att du går till en tandreglering, till exempel för överbett eller underbett. En yrkeskunnig måste avgöra huruvida en behandling av överbett utan tandställning eller med tandställning är tillräckligt eller om en överbettsoperation krävs. Fasader eller kronor över enskilda tänder kan räta ut sneda tänder. Sådana behandlingar är dock ofta väldigt kostsamma.

De genomskinliga tandskenorna från DrSmile kan användas för korsbett, tandträngsel, huvudbett, tandgluggar, djupa bett och öppna bett. Det är bäst att diskutera ytterligare detaljer med experterna vid informationsmötet.

Tandskena eller tandställning?

Korrigera sneda tänder utan fast tandställning

En skena för tänderna är en av de mest diskreta formerna för tandkorrigering hos vuxna. Det ger möjlighet att uppfylla din dröm om vackra tänder även mitt i yrkeslivet. DrSmile har specialiserat sig på den modernaste formen av tandkorrigering och hjälper dig att le med en osynlig tandskena. De genomskinliga tandskenorna bärs 22 timmar om dagen och du kan ta ut dem för att äta. Det fantastiska med detta: skenan mot sneda tänder är inte eller knappt synlig för andra.

Sneda tänder blir raka med den genomskinliga tandskenan vid överbett och korsbett

För korrigering av överbett hos vuxna bör du prata med en tandreglerare om vilka alternativ som finns. De kan berätta om tandskenor är lämpliga för dig om du har ett överbett eller om du behöver en annan behandlingsmetod. 

Men DrSmile kan hjälpa dig att korrigera andra feljusterade tänder. Till exempel kan tandskenor användas mycket effektivt för korsbett, tandbett och öppet bett. Våra experter kommer vid det kostnadsfria informationsmötet att ge dig professionell rådgivning om vilka resultat som kan uppnås med tandskenorna och vilka feljusteringar som kan korrigeras.

Kostnaden för tandkorrigering med tydliga tandskenor

Kostnaderna för att korrigera sneda tänder bestäms av komplexiteten i dina feljusterade tänder. Hos DrSmile finns det tre priskategorier för den genomskinliga tandskenan. Vid mindre feljusteringar är skenkostnaderna 22.990 kr. Priset för medelstora feljusteringar är 26.990 kr och för komplexa feljusteringar 29.990 kr.

Betalar sjukförsäkringen för tandkorrigering för vuxna?

Den lagliga hälsoförsäkringar täcker tyvärr inte kostnader för tandskenor i samband med tandreglering för vuxna. Därför måste du själv finansiera den genomskinliga tandskenan.

Klara

färdiga

le

 • DR SMILE® Göteborg Berzeliigatan
 • DR SMILE® Malmö Triangeln
 • DR SMILE® Malmö Värnhem
 • DR SMILE® Stockholm Hässelby
 • DR SMILE® Stockholm Södermalm
 • DR SMILE® Uppsala Östra Ågatan
 • DR SMILE® Stockholm Östermalm
 • DR SMILE® Sundbybergs Tandklinik
Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
No Logo
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
 • Frågor och svar
 • FAQ
 • +46105515885
 • For Dentists and Orthodontists
 • [email protected]
 • Careers
 • Studentrabatt
FÖLJ OSS
 • social icon
 • social icon

©2022 DR SMILE