DrSmile logo

Strålande vita tänder tack vare hemblekning

Tandblekning är dyrt, skadligt för tänderna och endast hos tandläkaren*inuti möjligt? Tänkte fel! Gula tänder behöver inte vara. Med DrSmile Medical Home Bleaching från DrSmile står inget i vägen för ditt strålande vita leende.

Hemblekning: äntligen vita tänder

Tandblekning i praktiken jämfört med hemblekning

Under lång tid var tandblekning det enda sättet som tandläkare måste få professionellt vita tänder. Under tiden finns det dock också blekning för hemma, vilket i många fall är mycket billigare. Men var försiktig: inte varje hemblekningssats gör vad det står på burken. Var särskilt uppmärksam på ansedda leverantörer på Internet för att inte äventyra din tandhälsa.

För att bleka tänderna hemma fylls vitgelen i en skena och bärs vanligtvis i flera timmar eller över natten. Läkare kommer att ge dig exakta instruktioner om hur du gör detta.

Tandblekmedel med väteperoxid

För att bleka tänderna är professionella och säkra vitare produkter viktiga. DrSmile-blekningsgelén innehåller karbamidperoxid som lätt tränger in i ytan på tanden. Där delas pigment i mörka färger upp och tänderna verkar omedelbart betydligt ljusare. Om du vill köpa en vitare gel, var särskilt uppmärksam på blekmedlets koncentration. Eftersom detta är avgörande för resultatet av tandblekningen. Användningstiden spelar också en viktig roll. Om du har starkt missfärgade tänder är det nödvändigt med flera behandlingar.

DrSmile Medical Home Bleaching är högkoncentrerad med 10 % karbamidperoxid och anses vara en medicinsk produkt. Detta innebär att det är reserverat för försäljning av tandläkare.

Hur skadligt är tandblekning?

Under tiden har flera studier behandlat ämnet om tandblekning är farligt eller inte. I grund och botten är det bekräftat att blekning inte är skadligt för tänderna. Men om UV-ljus också används finns det studier som visar motsatsen. UV-blekning sägs vara skadligt eftersom tänderna är känsligare efteråt och UV-ljuset kan orsaka både hud- och ögonirritation. Huruvida blekning hos tandläkaren är skadlig för tandemaljen eller inte beror på vilken typ av tandblekning som tillämpas.

Tandblekning medför dock risker, som du bör fråga din läkare om. Exempelvis kan överkänslighet hos tänder och tandkött uppstå under och efter behandlingen. Graviditet, diabetes eller medicinering kan också vara kontraindikationer.

Hur mycket kostar tandblekning?

Beroende på vilken blekning du vill göra och om du gör det i en tandläkarmottagning eller hemma kan blekningskostnaderna variera kraftigt. Tandblekningskostnaderna hos tandläkare – särskilt när UV-ljus är inblandade – kan uppgå till cirka 7000 kr. Kostnaderna för hemblekning är betydligt lägre, med många leverantörer som bara säljer blekningsgel med låg koncentration. Blekning erbjuds därför ofta billigt.

DrSmile erbjuder en effektiv och högdosblekningsgel som klassificeras som medicinsk utrustning. Därför kan den bara säljas till våra kunder. Om du är intresserad informerar våra partnersexperter dig gärna om det. De visar dig också hur du kan kombinera blekning och tandskenor.

new-bleaching-kit drsmile

Medicinsk hemblekning från DrSmile

Med Medical Home Bleaching från DrSmile får du professionell tandblekning från tandläkaren för ditt hem. Å ena sidan är vår medicinska blekningsgel säker och skonsam, å andra sidan är den mycket effektiv. För hemmablekningen fyller du blekmedel i din tandskena eller den medföljande blekningsskenan så att sidoväggarna täcks. Skenan bärs över natten och efter den första användningen ser du att tänderna har blivit betydligt vitare. Du bör förtydliga med våra partnersexperter hur många applikationer du behöver och om tandblekning hemma också passar dig. Du kan antingen kontakta oss online eller besöka en DrSmile-partnerövning nära dig. Du hittar oss i alla större städer i Sverige, såsom München, Nürnberg, Berlin och mer.

Straight teeth with aligners

Hur ofta måste du bleka innan de första synliga resultaten?

Hemmablekningssatsen innehåller 3 bleksprutor och dubbla brickor. Spåren bärs över natten och du kommer att märka synligt vitare tänder efter första användningen. Hur ofta du måste upprepa processen beror på missfärgningen av dina tänder och önskat resultat. Observera att blekning kan göra tänderna känsligare under en kort tid. Du kan därför också ta pauser och fortsätta när känsligheten har minskat.

Vitare upplevelse

Tandblekningsupplevelserna på DrSmile är genomgående positiva. För att undvika negativa upplevelser med blekning rekommenderar vi att du förtydligar alla frågor med våra partnersexperter i förväg. Att bleka tänderna hemma samtidigt med behandlingen med tandskenorna har redan övertygat många kunder. På så sätt får du inte bara vackra och raka tänder utan också vita tänder. Ser fram emot ditt nya, ljusa vita leende!

Är tandblekning smärtsamt?

Vita tänder genom blekning är ett snabbt sätt att få ditt vackraste leende. I vissa fall gör tandblekning inte bara tänder vitare, det kan också göra tänderna mer känsliga. Det är sällsynt att smärta uppstår under blekning, men det kan vara mer känsligt för värme och/eller kyla. Denna effekt försvinner vanligtvis efter en kort tid.

Om du känner smärta under tandblekningen, avbryt behandlingen omedelbart! 

Prata med våra experter och låt dem veta att du har haft smärta när du bleker tänderna. De kommer sedan att informera dig om hur du går vidare.

Här finns vi

Få rådgivning på en klinik nära dig

Experter inom tandvård, tandteknik och tandreglering följer din behandling. Med deras medicinska kunskap är du alltid i goda händer.

  • DrSmile® Göteborg Berzeliigatan
  • DrSmile® Malmö Centralstation
  • DrSmile® Stockholm Skarpnäck
  • DrSmile® Stockholm Södermalm
Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
  • Frågor och svar
  • FAQ
  • +46105515885
  • customer@drsmile.se
FÖLJ OSS
  • social icon
  • social icon

©2021 DrSmile