Strålande vita tänder tack vare tandblekning

Tandblekning är dyrt, skadligt för tänderna och endast möjligt hos tandläkaren? Nej! Du behöver inte ha gula tänder. Med DR SMILES tandblekningskit står inget i vägen för ditt strålande vita leende.

ÄR JAG LÄMPLIG?
Stilllife-Product-Bleaching-mint_Summer-Discount_v1_800x600_all_17__

Tandblekning hos tandläkare jämfört med tandblekningskit för hemmabruk

Förr var det enda sättet att bleka tänderna, att göra det via en tandläkare. Nuförtiden finns det en uppsjö av metoder för hemmabruk, vilket i många fall är mycket billigare. Men var försiktig: inte alla blekningssatser är säkra att använda. Var särskilt försiktigt när du köper tandblekning online. Vanligtvis går hemmatandblekning till så att en skena fylls med en blekningsgel och man bär skennan i många timmar eller över natten.

Tandblekningsmedel med väteperoxid

För att bleka tänderna säkert är det viktigt att använda sig av professionella produkter. DR SMILES blekningsgel innehåller karbamidperoxid som lätt tränger in i ytan på tanden. Där delas pigment i mörka färger upp och tänderna blir omedelbart betydligt ljusare. Om du önskar ännu vitare tänder är det viktigt att du är uppmärksam på blekmedlets koncentration. Eftersom detta är avgörande för resultatet av tandblekningen. Användningstiden spelar också en viktig roll. Om du har starkt missfärgade tänder är det nödvändigt med flera behandlingar.

DR SMILEs medicinska tandblekningskit är högkoncentrerad med 10 % karbamidperoxid och anses vara en medicinsk produkt. Detta innebär att det är reserverat för försäljning av tandläkare.

Hur skadligt är tandblekning?

Flera studier har tittat på om tandblekning är farligt eller inte. I grund och botten är det bekräftat att blekning inte är skadligt för tänderna. Men om UV-ljus också används finns det studier som visar motsatsen. UV-blekning sägs vara skadligt eftersom tänderna är känsligare efteråt och UV-ljuset kan orsaka både hud- och ögonirritation. Huruvida blekning hos tandläkaren är skadlig för tandemaljen eller inte beror på vilken typ av tandblekning som tillämpas.

Tandblekning medför dock risker, så du bör fråga din läkare om du är en lämplig kandidat. Exempelvis kan överkänslighet i tänder och tandkött uppstå under och efter behandlingen. Graviditet, diabetes eller medicinering kan också vara kontraindikationer.

Hur mycket kostar tandblekning?

Beroende på vilken blekning du vill göra och om du gör det hos en tandläkarmottagning eller hemma kan blekningskostnaderna variera kraftigt. Tandblekningskostnaderna hos tandläkare – särskilt när UV-ljus är inblandade – kan uppgå till cirka 7000 kr. Kostnaderna för tandblekningskit för hemmabruk är betydligt lägre, med många leverantörer som bara säljer blekningsgel med låg koncentration. Blekning erbjuds därför ofta billigt.

DR SMILE erbjuder en effektiv och högkoncentrerad blekningsgel som klassificeras som medicinsk utrustning. Därför kan den bara säljas till våra kunder som besöker någon av våra partnerkliniker. Om du är intresserad kan du kontakta oss så berättar vi mer.

Medicinskt tandblekningskit från DR SMILE

Bleaching: DR SMILE Home Whitening

Med DR SMILES Medicinska tandblekningskit får du professionell tandblekning från tandläkaren för ditt hem. Vår tandblekning är både skonsam och effektiv.

För att bleka tänderna hemma fyller du blekmedel i din tandskena eller den medföljande blekningsskenan så att sidoväggarna täcks. Skenan bärs över natten och efter den första användningen ser du att tänderna har blivit betydligt vitare. Du bör säkerställa med tandläkaren på partnerkliniken hur många applikationer du behöver och om tandblekning hemma passar dig. Du kan antingen kontakta oss online eller besöka en DR SMILE partnerklinik nära dig. Du hittar oss i alla större städer i Sverige.

Hur ofta måste du bleka innan de första synliga resultaten?

Hemmablekningssatsen innehåller 3 bleksprutor och dubbla brickor. Skenorna bärs över natten och du kommer att märka synligt vitare tänder efter första användningen. Hur ofta du måste upprepa processen beror på missfärgningen av dina tänder och önskat resultat. Observera att blekning kan göra tänderna känsligare under en kort tid. Du kan därför också ta pauser och fortsätta när känsligheten har minskat.

Vitare upplevelse

Upplevelsen från våra kunder som testat vår tandblekning är genomgående positiva. För att undvika negativa upplevelser med tandblekning rekommenderar vi att du ställer alla dina frågor till våra partnertandläkare. Att bleka tänderna i samband med att du genomgår en tandreglering hos DR SMILE är ett vinnande koncept- på så sätt får du inte bara vackra och raka tänder utan också vita tänder. Se fram emot ditt nya, ljusa vita leende!

Är tandblekning smärtsamt?

Vita tänder genom blekning är ett snabbt sätt att få ditt vackraste leende. I vissa fall gör tandblekning inte bara tänder vitare, det kan också göra tänderna mer känsliga. Det är sällsynt att smärta uppstår under blekning, men tänderna kan vara mer känsliga för värme och/eller kyla. Denna effekt försvinner vanligtvis efter en kort tid.

Om du känner smärta under tandblekningen, avbryt behandlingen omedelbart! 

Prata med våra experter och låt dem veta att du har haft smärta när du bleker tänderna. De kommer sedan att informera dig om hur du går vidare.

Låt tandläkare konsultera dig - i över 400 partnerkliniker globalt

Låt en tandläkare ge dig rådgivning. Boka ett kostnadsfritt informationsmöte på en DR SMILE-partnerklinik nära dig.