Få raka tänder med DR SMILE

Alla vuxna vill ha vackra och raka tänder. Men det är inte ovanligt att ha felställda tänder eller käkar. Hos DR SMILE kan du få ett rakt och jämnt leende med hjälp av genomskinliga aligners. DR SMILE är marknadsledande inom tandreglering med skenor och skenorna är av högsta kvalitet.

LP Dr mid rectabgle 800x508 01
X-ray

Konsekvenser av felställda tänder

Obehandlade felställningar kan ha negativa effekter på både hälsa och självkänsla. Felställning av enskilda tänder kan påverka alla andra tänder och till exempel flytta dem. Tuggsvårigheter, smärta i den temporomandibulära leden, sväljsvårigheter och läspning är ytterligare konsekvenser. Fel belastning kan slita tänderna och den temporomandibulära leden i förtid. Det är inte ovanligt att detta leder till smärta i käken, huvudvärk och smärta i nacken.

Boka en icke-bindande konsultation

Vad kostar DR SMILEs tandskenor?

Rättvis prissättning för alla typer av fall. Partnertandläkaren bedömer hur komplex din behandling är utifrån din kostnadsfria 3D-Scanning.

*Räntan är baserad på en betalningsperiod om 72 månader och inkluderar en 10,32 % årsränta (på en nominell ränta om 9,90 %) på det kontanta priset. För ett kontant pris på 22 990 kr, exempelvis, blir det totala priset 30 582 kr.

BOKA TID
drs-gradient-desktop-circle-orange-pink
Tandställning – Översikt över sorter


Tandställning

Fasta tandställningar är en klassiker inom tandreglering för barn och ungdomar. När det gäller tandställningar för barn är fästena limmade på framsidan av tänderna för att fixera bågtråden. Ofta är detta anledningen till att vuxna avskräcks från tandställningar. 
Behandlingen kan landa på mellan 30 000 - 60 000 kr och kräver återkommande besök hos tandläkaren.

Tandskenan

Framtidens ortodonti är här. Men transparenta tandskenor så regleras tänderna diskret med hjälp av en skräddarsydd tandskena som byts var 14e dag. Tandskenan applicerar precis rätt mängd tryck på rätt tänder. Genom att byta skena så flyttas gradvis tänderna till rätt position. Tandregleringen är effektiv och mindre inskränkade i vardagen.

DrSmile

Vad kan behandlas?

I allmänhet kan små felställningar av tänder behandlas relativt enkelt hos vuxna. Käkkirurgi är vanligtvis endast nödvändigt för mycket komplexa missförhållanden, såsom uttalad dysgnati. Din ortodontist bestämmer om käkkirurgi är nödvändig för att korrigera ditt bettfel.

Med tandskenor kan DR SMILES ortodontister behandla dessa felställningar: tvärbett, tandträngsel, gluggar, huvudbett, djupbett, öppet bett. Har du några frågor eller är du inte säker på om tandskenor är rätt behandlingsalternativ för dig? Våra tandläkare ger dig gärna råd vid ett kostnadsfritt och icke-bindande informationsmöte.

Stilllife-Product-Aligner-Box-Case_newimagery_v1_800x600_all_18__

Behandlingens varaktighet

Tandskenor är ett bekvämt och effektivt sätt att reglera dina tänder. Tekniken är beprövad sedan decennier och materialet som används är självklart giftfritt och skonsamt.
Hos DR SMILE varar behandlingen med tandskenor vanligtvis mellan 6 och 12 månader. Om du har en mycket komplex felställning kan behandlingstiden vara längre. Mer information hittar du i din behandlingsplan som tas fram efter en 3D-skanning av dina tänder. Den berättar hur lång tid just din behandling tar och hur många skenor du behöver använda.

Efter avslutad behandling är det bra att använda en retainer för att inte tänderna skall flytta tillbaka till den ursprungliga positionen. Hos DR SMILE kan du köpa till en fast retainer.