Behandlingsprocess med en osynliga tandskenor

Tror du att vägen till vackra raka tänder är komplicerad och tidskrävande? Då har vi goda nyheter - en tandreglering med DR SMILES skenor är superenkel och snabb.

DrSmile-behandlingsprocess med tandskena

  1. Lämplighetstest

I ett första steg kan du själv göra ett lämplighetstest på vår hemsida för att se om dina felställda tänder kan korrigeras med våra genomskinliga tandskenor.

2. Gratis konsultationsmöte på en DR SMILE partnerklinik

DrSmiles partnerklinik

Om du är intresserad av en tandreglering med transparenta tandskenor kan du boka en kostnadsfri konsultation på en av DR SMILES partnerkliniker. Mötet är icke-bindande. Vid denna konsultation får du omfattande råd från tandläkare och alla dina frågor kommer att besvaras. För att tandregleringen ska bli så bra som möjligt diskuterar vi naturligtvis också dina personliga önskemål för ditt drömleende. Det är därför bäst att fundera lite i förväg vad du vill veta så att inga frågor förblir obesvarade och du kan åka hem med en bra känsla. Utöver konsultation kommer dina tänder även att undersökas här och mätas exakt med en modern 3D-skanner, detta så att din tandreglering kan påbörjas så snart som möjligt- om du bestämmer dig för det!

3. Före och efter simulering & individuell behandlingsplan

Före och efter simulering

Ungefär två veckor efter ditt samråd skickar vi din individuella behandlingsplan. Utöver all nödvändig info, som behandlingens längd och kostnader innehåller den även en före-och-efter-simulering för att du ska få se hur ditt slutresultat kommer att bli. Din behandling startar först när du har godkänt denna behandlingsplan.

4. Tandskensbehandlingens längd och tillverkning av skenor

DrSmile Aligner Box: Tandskena

Om allt är klart och du godkänt behandlingen, tillverkas dina tandskenor inom ett par veckor. Tandskenorna tillverkas baserat på skanningen som gjorts av dina tänder och utifrån ditt slutresultat. Därefter skickas tandskenorna hem till dig och du kan börja behandlingen.

Tandskensbehandlingen varar i genomsnitt 6 till 12 månader. Naturligtvis beror varaktigheten på din individuella utgångssituation. Om du har särskilt sneda tänder eller en komplex felställning kan behandlingen ta lite längre tid. Om tänderna bara är lite felställda kan 6 månader räcka för att räta ut dem.

5. Start av och kostnader för tandskensbehandling

Aligner

Så snart du har fått dina aligners kan du börja behandlingen. Du bär dina osynliga tandskenor 22 timmar om dagen och byter skenor varannan vecka- detta så att dina tänder kan flyttas till önskad position. 

Liksom varaktigheten beror även kostnaderna för tandregleringen på komplexiteten hos dina felställda tänder. På DR SMILE kostar tandskenor från 740 kr per månad.

6. Kontrollera dina framsteg genom DR SMILE-appen

DrSmile App

För att din behandling ska lyckas är det viktigt att regelbundet skicka bilder av dina tänder i DR SMILE-appen till våra experter. Detta ger oss möjlighet att övervaka dina framsteg och svara på eventuella frågor du har. Appen påminner dig också om när det är dags att byta skena. Skulle du av någon anledning stöta på problem kan vi hjälpa till att boka ett besök på en DR SMILES partnerklinik. På det sättet behöver du inte besöka tandläkaren i onödan.

7. Tandregleringens slut

Tadaa! Ditt perfekta leende är klart. För oss är din behandling bara avslutad när varje tand är som den visades i simuleringen. Det är därför vi har en nöjdhetsgaranti, vilket innebär att vi täcker kostnaderna för en uppföljande behandling för dig. 

För att du ska kunna behålla ditt drömleende under en livstid bör du instalerra en retainer efter framgångsrik behandling. Detta säkerställer att dina tänder inte flyttas igen utan förblir raka.

Låt tandläkare konsultera dig - i över 400 partnerkliniker globalt

Låt en tandläkare ge dig rådgivning. Boka ett kostnadsfritt informationsmöte på en DR SMILE-partnerklinik nära dig.