DrSmile logo

Behandlingsprocess med en osynlig tandskena

Du tror att vägen till vackra raka tänder är komplicerad och tidskrävande? Vi har goda nyheter för en behandling med DrSmile-tandskenor är superenkel och snabb.

DrSmile-behandlingsprocess med tandskena

 1. Lämplighetstest

I ett första steg utförs ett lämplighetstest för att se om dina felställda tänder kan korrigeras med våra genomskinliga tandskenor.

2. Gratis informationsbokning i en DrSmile-partner praktik

Om terapi med en aligner är aktuell för dina tänder kan du boka en kostnadsfri och icke-bindande konsultation hos en av våra DrSmile-partner praktiker. Vid detta möte får du omfattande råd från vår kvalificerade specialistpersonal och alla dina frågor kommer att klargöras. För att behandlingen ska lyckas helt diskuterar vi naturligtvis också dina personliga önskemål för ditt drömleende. Det är bäst att tänka i förväg vad du vill veta så att inga frågor förblir obesvarade och du kan åka hem med en bra känsla. Utöver konsultation kommer dina tänder även att undersökas här och mätas exakt med en modern 3D-skanner för att börja din behandling så snabbt som möjligt.

3. Före och efter simulering & individuell behandlingsplan

Ungefär två veckor efter ditt samråd skickar vi din individuella behandlingsplan. Utöver all nödvändig info, som behandlingens längd och kostnader innehåller den även en före-och-efter-simulering för att få en bättre bild av slutresultatet. Din behandling startar först när du har godkänt denna behandlingsplan.

4. Varaktighet för alignerterapi och tillverkning

DrSmile tandskena box

Om allt är klart och du godkänt behandlingen, tillverkas dina tandskenor på ett par veckor baserat på skanning och simulering, skickas hem till dig för att börja behandlingen.

Tandskena-terapin varar i genomsnitt 6 till 12 månader. Naturligtvis beror varaktigheten på din individuella utgångssituation. Om du har särskilt sneda tänder eller en komplex felställning kan behandlingen ta lite längre tid. Om tänderna bara är lite felställda kan 6 månader räcka för att räta ut dem.

5. Start av terapi och kostnader för alignerterapi

Clear Aligner DrSmile

Så snart du har fått dina aligner kan du börja behandlingen. Det är bäst att bära dina osynliga tandskenor 22 timmar om dagen och byter aligner varannan vecka så att dina tänder kan flyttas till önskad position. 

Liksom varaktigheten beror även kostnaderna för alignerterapin på komplexiteten hos dina felställda tänder. På DrSmile kostar tandskenor från 33 € per månad. Detta innebär att Clear Aligner också är överkomliga för de som har liten budget.

6. Kontrollera dina framsteg genom DrSmile-appen

För att din behandling ska lyckas är det viktigt att regelbundet skicka bilder av dina tänder i DrSmile-appen till våra experter. Detta ger oss möjlighet att övervaka dina framsteg och svara på eventuella frågor du har. Appen påminner dig också om att byta din aligner. Ett besök på en DrSmile-partnerpraktik är endast nödvändig vid klagomål.

7. Slut på behandlingen av aligner-terapin

Tadaa! Ditt perfekta skratt är klart. För oss är din behandling bara avslutad när varje tand är som den visades i simuleringen. Det är därför vi har en tillfredsställelsesgaranti, vilket innebär att vi täcker kostnaderna för en uppföljande behandling för dig. 

För att du ska kunna behålla ditt drömleende under en livstid bör du tänka på en hållare efter framgångsrik behandling. Detta säkerställer att dina tänder inte flyttas igen utan förblir raka.

Här finns vi

Få rådgivning på en klinik nära dig

Experter inom tandvård, tandteknik och tandreglering följer din behandling. Med deras medicinska kunskap är du alltid i goda händer.

 • DrSmile® Göteborg Berzeliigatan
 • DrSmile® Malmö Centralstation
 • DrSmile® Stockholm Skarpnäck
 • DrSmile® Stockholm Södermalm
Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
 • Frågor och svar
 • FAQ
 • +46105515885
 • customer@drsmile.se
FÖLJ OSS
 • social icon
 • social icon

©2021 DrSmile