DrSmile logo

Feljustering av tänderna: djupt bett

Orsaker, konsekvenser och behandling av feljusterade tänder

Feljustering av tänderna: djupt bett

Det djupa bettet är en av de vanligaste typerna av feljusterade tänder och kan leda till allvarliga problem och försvåra tillvaron. Det djupa bettet manifesterar sig som en förskjutning av den övre raden av tänderna framför eller över den nedre raden av tänderna. Det kan krävas en tandreglering med till exempel en tandskena eller tandställning. För att reglera feljusterade tänder och förhindra skador på käken, tandköttet eller själva tänderna, anpassas en transparent skena till dina tänder. Detta fungerar som ett skydd såväl som en åtgärd för att korrigera det djupa bettet. Vi på DrSmile har gjort det till vårt uppdrag att behandla feljusterade käkar och tänder, till exempel djupa bett, med billiga tandskenor. Fördelen: Våra genomskinliga tandskena är nästan osynliga jämfört med konventionella fasta tandställning och kan också tas bort.

Orsaker bakom djupt bett

Feljusterade tänder: djupt bett

Det djupa bettet, liknande täckbettet, har i de flesta fall ett genetiskt ursprung och syns vanligtvis i ung ålder. Behandlingen av dessa feljusterade tänder rekommenderas därför också för barn, eftersom tänderna och käkarna är lättare att reglera vid ung ålder. Både det djupa bettet och täckbettet är vanligtvis förknippade med ett överbett, vilket innebär att korrigering av feljusterade tänder inte bara är användbart ur medicinsk synvinkel utan också av estetiska skäl.

Konsekvenser av djupt bett

Ett djupt bett kan få långtgående konsekvenser: På grund av felaktig position av tänderna och käken finns det kontaktpunkter mellan tandköttet och tänderna. Inflammation i tandköttet är därför ofta ett symptom. Ytterligare konsekvenser av det djupa bettet är smärta i käkmusklerna och i sällsynta fall tugg- och andningsproblem. I allvarliga fall kan käkens feljustering leda till karies och periodontal sjukdom, eftersom det finns stark kontakt mellan tänderna när de bits ihop. Detta kan påverka emaljen. Den estetiska aspekten spelar också en viktig roll för många drabbade människor, eftersom det djupa bettet ofta resulterar i "bocktänder" och den så kallade utstickande hakan.

Behandling av djupbett: Osynliga tandskena eller fasta tandställning?

Vi på DrSmile erbjuder dig en tandreglering av ditt djupa bett tillsammans med experter inom tandvård, tandteknik och tandreglering. Efter ett kostnadsfritt informationsavtal skapas en individuell behandlingsplan med hjälp av våra genomskinliga tandskena, även kallade ”Invisible Aligners”, och allt levereras bekvämt till dig hemma. Om bettfelet är mycket uttalat och käken är inblandad utöver tänderna kan en operation vara nödvändig. Du kan ta reda på om du lämpar dig för behandling hos DrSmile i självtestet.

Fördelar med DrSmile-tandskenor

Fördelen med tandskenor i motsats till behandling med konventionella fasta tandställning ligger främst i dess estetik och lämplighet för vardagsbruk. Eftersom våra tandskena är genomskinliga kan du bära dem utan att märkas i ditt arbete eller vardag. Tandskenorna kan enkelt tas bort och leder inte till någon obekväm känsla när man äter. Dessutom lider tandhygien inte av tandskenorna, eftersom det, till skillnad från fasta tandställning, inte finns några försämringar från konsoler eller ledningar.

Kostnader för att få raka tänder med en tandskena från DrSmile 

Vi har rätt variant för dig för alla möjliga uträtningar av tänder. Våra medarbetare hjälper dig gärna med rätt val. Du kan alltid betala med delbetalningar eller betala med en engångsbetalning för att få allt avklarat.

Terapi hos barn

Eftersom huvudet och käken fortfarande växer hos barn, förhindras tillväxten i överkäken vid behandling av ett djupt bett eller så främjas tillväxten i underkäken. Om mjölktänderna fortfarande finns, används lösa tandställning för detta.

Tandkorrigeringens varaktighet och förlopp med en tandskena från DrSmile

Varaktigheten av en behandling av ett djupt bett beror alltid på hur allvarligt det djupa bettet är, vilket gör det svårt att göra en exakt prognos under hela behandlingstiden. Behandlingen av dina feljusterade tänder hos DrSmile följer alltid ett schema som tagits fram av experter. Efter en detaljerad undersökning i en av våra DrSmile-partnerkliniker skapas en individuell 3D-modell av din käke. Baserat på denna modell skapar våra experter alla de tandskenor som är nödvändiga för behandlingen. Dessa skickas bekvämt hem till dig och behandlingen kan börja. Var och en av dessa tandskenor (för under- och överkäken) ska bäras 22 timmar varje dag. tandskenan byts var 14: e dag. Dina tänder flyttas steg för steg till önskad position.

Andra feljusterade tänder

Vi på DrSmile hjälper dig med alla typer av tänder eller käkjusteringar så att du får ditt garanterat bästa leende.

Oavsett korsbett, tandträngsel eller öppet bett – vi skapar tillsammans med våra experter den perfekta behandlingsplanen och får tänderna i rätt position. Ta reda på mer om våra behandlingserbjudanden och boka en tid med en av våra DrSmile-medarbetare.

Klara

färdiga

le

 • DR SMILE® Göteborg Berzeliigatan
 • DR SMILE® Malmö Triangeln
 • DR SMILE® Stockholm Hässelby
 • DR SMILE® Stockholm Södermalm
 • DR SMILE® Uppsala Östra Ågatan
 • DR SMILE® Stockholm Östermalm
 • DR SMILE® Sundbybergs Tandklinik
 • DR SMILE® Göteborg Backaplan
 • DR SMILE® Göteborg Frölunda Torg
 • DR SMILE® Göteborg Avenyn
 • DR SMILE® Helsingborg Råå
Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
No Logo
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
 • Frågor och svar
 • FAQ
 • +46105515885
 • For Dentists and Orthodontists
 • [email protected]
 • Careers
 • Studentrabatt
FÖLJ OSS
 • social icon
 • social icon

©2022 DR SMILE