Tandkorrigering för vuxna

Hos DR SMILE är det enkelt och smärtfritt att få rakare tänder. Vi bryr oss om varje patient och vill att just du ska bli nöjd och stolt över ditt leende. Därför finns vi med dig hela vägen, från första besöket till sista tandskenan.

BOKA EN KONSULTATION
LP Summer-2023 -1200x840px
drs-gradient-desktop-circle-orange-pink
DrSmile

Vad kan behandlas?

I allmänhet kan små felställningar av tänder behandlas relativt enkelt hos vuxna. Käkkirurgi är vanligtvis endast nödvändigt för mycket komplexa missförhållanden, såsom uttalad dysgnati. Din ortodontist bestämmer om käkkirurgi är nödvändig för att korrigera ditt bettfel.

Med tandskenor kan DR SMILES ortodontister behandla dessa felställningar: tvärbett, tandträngsel, gluggar, huvudbett, djupbett, öppet bett. Har du några frågor eller är du inte säker på om tandskenor är rätt behandlingsalternativ för dig? Våra tandläkare ger dig gärna råd vid ett kostnadsfritt och icke-bindande informationsmöte.

Tandställning: räls eller osynlig tandskenat?

Ortodontisk tandreglering

Är du inte nöjd med ditt leende? lnga problem! Det finns ingen åldersgräns för att korrigera sneda tänder. Oavsett om du är 25, 40 eller 60 – DR SMILE är specialist på tandkorrigering för vuxna dvs dig fylld 18 år. För att flytta och räta ut tänderna använder tandreglister och tandläkare främst tandställning och osynliga tandskenor. DR SMILE använder enbart genomskinliga tandskenor så att tandkorrigeringen sker så diskret som möjligt.


Tandställning

Fast tandställning är en klassiker inom tandreglering för barn och ungdomar. När det gäller tandställning för barn är fästena limmade på framsidan av tänderna för att fixera bågtråden. Ofta är detta anledningen till att vuxna avskräcks från att använda tandställning.
aligner-in-hand-close-up-LP

Tandskena

Framtidens tandreglering är här. "Osynliga" tandskenor är den mest moderna formen av tandkorrigering. För att få raka tänder bärs de genomskinliga tandskenorna 22 timmar om dagen. Den genomskinliga tandskenan är extremt tunn och erbjuder hög komfort. Eftersom den ligger nära tänderna är den praktiskt taget ”osynlig” för andra och därför idealisk även när du är på jobbet. Tandskenorna kan också tas bort två timmar om dagen och ger därmed mer frihet än den fasta tandställningen.

Behandlingens varaktighet

Hos DR SMILE varar behandlingen med tandskenor vanligtvis mellan 6 och 12 månader. Om du har en mycket komplex felställning kan behandlingstiden vara längre. Mer information hittar du i din behandlingsplan som tas fram efter en 3D-scanning av dina tänder. Den berättar hur lång tid just din behandling tar.

Låt tandläkare konsultera dig - i över 400 partnerkliniker globalt

Låt en tandläkare ge dig rådgivning. Boka ett kostnadsfritt informationsmöte på en DR SMILE-partnerklinik nära dig.