DrSmile logo
Aligner

Estetisk tandvård med DrSmile

Varje vuxen vill ha vackra tänder. Men felställda tänder och käkjusteringar är inte ovanliga. Tandläkarna på DrSmile hjälper dig också att få ditt drömleende.

professionals-image-3
22 05 DRSMILE-PRODUCT2894

Konsekvenser av felställda tänder

Obehandlade felställningar kan ha negativa effekter på både hälsa och självkänsla. Felställning av enskilda tänder kan påverka alla andra tänder och till exempel flytta dem. Tuggsvårigheter, smärta i den temporomandibulära leden, sväljsvårigheter och läspning är ytterligare konsekvenser. Fel belastning kan slita tänderna och den temporomandibulära leden i förtid. Det är inte ovanligt att detta leder till smärta i käken, huvudvärk och smärta i nacken.

VÅR TEKNIK
checkmark icon

fast tandställning

times icon

Andra leverantörer av tandskenor

times icon

från 22.290 kr eller 741 EUR/mån

≈ 60.000 kr

≈ 70.000 kr

Tandmedicinska behandlingsmetoder

I allmänhet kan mindre felställda tänder behandlas mycket bra hos vuxna. Käkkirurgi är vanligtvis endast nödvändigt för mycket komplexa missförhållanden, såsom uttalad dysgnati. Din tandreglering bestämmer om käkkirurgi är nödvändig för att korrigera överbettet.

Med de transparenta tandskenorna – så kallade genomskinliga tandskenor – kan DrSmile-tandläkare behandla följande felinriktningar: tvärbett, trängsel, gap, huvudbett, djupbett och öppen bett. Har du några frågor eller är du inte säker på om tandskenor är rätt behandlingsalternativ för dig? Våra tandläkare ger dig gärna råd vid ett kostnadsfritt och icke-bindande informationsavtal.

Estetisk tandkorrigering

Är du inte nöjd med ditt leende? Inga problem! Det finns ingen åldersgräns för att korrigera krokiga tänder. Oavsett om du är 25, 40 eller 60 – DrSmile är specialist på tandkorrigering för vuxna. För att flytta och räta ut tänderna använder käkortopeder och tandläkare främst tandställningar och osynliga tandskenor. DrSmile använder enbart genomskinliga tandskenor så att tandkorrigeringen blir så diskret som möjligt. 


Tandställning

Den fasta tandställningen är en klassiker inom tandreglering för barn och ungdomar. När det gäller tandställning för barn är fästena limmade på framsidan av tänderna för att fixera bågtråden. Ofta är det anledningen till att en tandställning är mer benägen att avskräcka vuxna.

Tandskena

Den innovativa tandregleringen för vuxna har nu tagit en ny väg: "Invisible" liners är den mest moderna formen av tandkorrigering. För att få raka tänder bärs de genomskinliga tandskenorna 22 timmar om dagen. Den genomskinliga skenan är extremt tunn och erbjuder hög komfort. Eftersom det ligger nära tänderna är det praktiskt taget ”osynligt” för andra människor och därför idealiskt även för yrkeslivet. Tandskenorna kan också tas bort två timmar om dagen och ger därmed mer frihet än en fast tandställning. 

Behandlingens längd

Hos DrSmile varar behandlingen med tandskenor vanligtvis mellan 6 och 12 månader. Om du har mycket komplext felställda tänder kan behandlingstiden vara längre. Mer information kan utläsas i den käkortopediska behandlingsplanen, som förbereds efter 3D-skanningen vid första mötet. Den berättar hur lång tid behandlingen tar.

Ortodonti för vuxna

Kostnaderna för fasta tandställning är i genomsnitt 60.000 kr, kostnaderna för käkkirurgi ligger mellan 60.000 och 120.000 kr. På DrSmile börjar den tandmedicinska behandlingen med tandskenor på 741 kr per månad och är därför också lämplig för personer med en begränsad budget. Kostnaderna för tandskenorna kommuniceras tydligt från början; vi har ingen plats för dolda kostnader.

Konsultationen, inklusive 3D-skanning av dina tänder, är alltid gratis för alla våra kunder. Kostnader uppkommer endast om du godkänner den behandlingsplan som följer av skanningen. Låt våra tandläkare i din stad ge dig råd.

Ekomi gold
Återkoppling från våra kunder
review-stars
4.7 / 5
Se återkoppling
certificate
small-inverse-colorful-e7rghx
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
  • FAQ
  • +46105515885
  • customer@drsmile.se
FÖLJ OSS
  • social icon

©2021 DrSmile