JUST NU: 3000kr sommarrabatt på behandlingen.
Spara nu

Osynlig tandställning för vuxna

Många vuxna ger upp sina drömmar om rakare tänder på grund av begränsningarna och de höga kostnaderna förknippade med tandställning. Den osynliga tandställningen från DR SMILE erbjuder den innovativa vägen till ett drömleende.
Osynlig tandställning

Vad är osynliga tandställningar?

Osynliga tandställningar eller Clear Aligners är mycket tunna tandställningar för över- och underkäken gjorda av genomskinlig plast som är individuellt anpassade till tänderna och som kan flytta tänder och räta ut felställda tänder med mjukt tryck. Vägen till ett självsäkert leende är lättare än du tror. Tandkorrigering för vuxna kräver inte längre trådar, fästen och otaliga besök hos tandläkaren. Osynliga tandställningar är överlägsna när det gäller behandlingslängd och komfort. Mycket tunna skenor av genomskinlig plast sitter tätt mot tänderna och säkerställer en skonsam korrigering av tänderna till den förväntade positionen.

Hur fungerar en osynlig tandställning?

Osynliga tandställningar är den innovativa lösningen för korrigering av felställda tänder hos vuxna. De är gjorda av medicinsk plast, som givetvis är fri från BPA eller andra skadliga ämnen. För en produkt som ska bäras i munnen varje dag sätter vi högsta kvalitetskrav. Skenorna tillverkas av erfarna tandtekniker i vårt interna tandlaboratorium i Tyskland. Förutsättningen för detta är en noggrann 3D-skanning av tänderna vid ett besök hos en av våra partner tandläkarmottagningar.

Denna toppmoderna 3D-skanning gör att DR SMILE kan skapa mycket tunna tandskenor som passar perfekt in i minsta detalj. Genom att använda högutvecklad teknik och material främjar tandskenorna bärkomforten. Varken patienterna eller omgivningen märker av skenorna i vardagen. Våra patienter upplever att livskvaliten förbättras när tänderna rätas ut och självförtroendet får en boost.

Vad är skillnaden jämfört med vanliga tandställningar?

Osynliga tandställningar är utvecklingen av traditionell ortodonti. Medan fasta och lösa tandställningar ofta används hos barn och ungdomar eftersom käkbenet fortfarande är formbart, är osynliga tandställningar en beprövad metod för tandkorrigering för vuxna. Den betydligt skonsammare behandlingsformen kan utan ansträngning och diskret integreras i vardagen, utan att begränsa yrkeslivet. Mindre felställningar som trånga tänder, tandluckor eller helt enkelt sneda tänder kan enkelt korrigeras med aligners. Tandläkarna ställer den exakta diagnosen vid ett personligt besök på mottagningen.

Medan den fasta tandställningen förlitar sig på permanent installerade trådar och fästen, som justeras och anpassas efter behov, förlitar sig tandskensbehandlingen på par av skenor som gradvis byts ut, som flyttar tänderna närmare och närmare önskat läge med försiktigt tryck. Precis som med vanlig tandställning är tänderna lite känsligare för tryck de första dagarna efter införandet av ett nytt par skenor.

Obehaget är dock oftast mindre och kortvarigare jämfört med när man justerat den fasta tandställningen. Tid i väntrummet och tidskrävande besök på mottagningen reduceras också till ett minimum tack vare DR SMILE-genomskinliga tandställningar. Dessutom kontrolleras behandlingsförloppet digitalt av tandläkare via app och genom att ladda upp aktuella, detaljerade bilder på tandställningen. Endast om det uppstår någon oväntat är besök på plats vid mottagningen nödvändiga.

Vilka fördelar ha en genomskinlig tandställning?

Tandskenorna används för den knappt märkbara, gradvisa korrigeringen av tandpositionen. Därför räcker det med ett mycket tunt material som knappast påverkar vardagen, tal och utseende. Skenorna tas bort för att äta och dricka, rengöres med kallt vatten och mild tvål och sätts sedan enkelt tillbaka på plats. Hanteringen av de avtagbara skenorna i vardagen är okomplicerad. Det finns ingen risk för att matrester obemärkt fastnar i tandställningen och det finns inte heller någon ökad risk för karies på grund av att metall sitter permanent på tänderna. Stickande trådar och en öm käke efter ett tandläkarbesök är inte heller något problem om du väljer en genomskinlig tandställning. Patienter med genomskinlig tandställning slipper också täta kontroller och långa väntetider vid mottagningen. Den kostnadsfria appen som utvecklats av DR SMILE talar om för patienterna när de ska gå till nästa steg av sin behandling med den genomskinliga tandställningen. Alla genomskinliga tandställningar skickas, i ett paket, direkt till patientens hem i en låda innan tandkorrigeringen påbörjas.

Nyckeln till ett nytt leende ligger framför allt i att bära den konsekvent. Tandläkare och experter finns tillgängliga varje dag för alla frågor och oklarheter. En annan fördel med aligner-behandlingen är varaktigheten. Det krävs ofta tålamod tills man kan se de första framgångarna. Osynliga tandställningar däremot visar de första förbättringarna redan efter några veckor om de används på rätt sätt och bärs 22 timmar om dygnet. Videosimuleringen som bifogas i behandlingsplanen visar en förhandsvisning av det förväntade resultatet. Med denna vision i åtanke kan behandlingen startas!

Fördelarna med genomskinliga tandställningar:

 • Korrigering för vuxna

 • osynlig och obemärkt i vardagen

 • enkel rengöring och hantering

 • kontinuerlig vård av specialiserade tandläkare

 • konkret slutresultat

 • översiktliga kostnader och flexibel finansiering

 • självständig och enkel användning

Hur länge varar behandlingen?

Efter ett första besök vid mottagningen får patienterna sin individuella behandlingsplan, som visar det förväntade resultatet och behandlingsstegen. Du kan sedan se en tredimensionell animering av din käke och en simulering av dina behandlingsframsteg i DR SMILE-appen, ända fram till ditt perfekta leende.

I appen kan du se hur länge behandlingen förväntas pågå. Beroende på tändernas ställning och graden av korrigering är den genomsnittliga behandlingstiden fyra till tio månader, med de första synliga resultaten redan efter några veckor. Diskutera gärna ditt individuella fall med våra erfarna experter. Efter att du har avslutat din behandling ser våra retainers till att resultatet av din tandkorrigering bevaras.

Här finns vi

Få rådgivning på en klinik nära dig

Experter inom tandvård, tandteknik och tandreglering följer din behandling. Med deras medicinska kunskap är du alltid i goda händer.

trustpilot icon
Vad våra kunder säger om oss
Trustpilot start It black background
4.2 / 5
Läs recensioner
No Logo
Våra tandskenorarrow
Företagarrow
 • Om DR SMILE
 • Frågor och svar
 • FAQ
 • Blogg
 • Webshop
 • [email protected]
 • Är du en influencer och vill samarbeta?
 • Affiliateprogram
 • Studentrabatt
 • Karriär
FÖLJ OSS
 • social icon
 • social icon
 • social icon

©2023 DR SMILE