Så får du raka tänder

Sneda tänder kan ofta uppfattas som ett besvär och många skäms för sitt leende.

SKÅL FÖR DITT NYA LEENDE
Leende man som håller i en tandställning DR SMILE

GENOMSNITTLIG BEHANDLINGSTID

4-9 MÅNADER

FRÅN

425 KR/MÅN*

drs-gradient-desktop-circle-orange-pink

Dessutom kan feljusterade tänder orsaka medicinska problem. Tandkorrigeringar görs därför inte bara av estetiska skäl. För att ge dig raka tänder jobbar DR SMILE med experter inom områdena tandvård, tandteknik och tandreglering. Vår specialistkunskap säkerställer att våra kunder får det leende de vill ha.

Sneda tänder: vilka problem kan uppstå?

Feljusterade tänder är när förhållandet mellan tänderna inte är korrekt. Detta kan resultera i tuggstörningar, att läpparna inte går ihop och problem med att tala. Munhygienen försämras ofta av sneda tänder, eftersom utrymmet mellan tänderna inte kan rengöras ordentligt med tandtråd. Om de feljusterade tänderna inte korrigeras kan permanenta problem som tandförfall och andra tandsjukdomar, inflammation i munslemhinnan och smärta uppstå. Så vackra tänder är inte den enda anledningen till att räta ut tänderna. Framför allt är det din tandhälsa som du bör vara mån om.

Få raka tänder – men hur?

Det finns flera alternativ för att få raka tänder. Den fasta tandställningen är bland de mest kända. Fästen limmas på tänderna för att kunna fixera tråd, band och bågar. Oftast syns den tydligt och den går inte att ta ut. Detta är anledningen till att många vuxna är tveksamma till att installera en tandställning. 

Numera finns det modernare alternativ, som gör det möjligt att få raka tänder även utan en fast tandställning. DR SMILE har specialiserat sig på denna innovativa form av tandkorrigering via transparenta tandskenor. Skenorna kan enkelt integreras i vardagen och märks knappt. Skenan ger inte bara raka tänder utan jämnar även till felställningar.

Drahtretainer (fester Retainer) von DR SMILE

Genomskinlig tandskena för raka tänder

Den osynliga tandskenan (även kallad clear aligner) är en av de mest moderna metoderna  för tandkorrigering. Smart teknologi gör DR SMILE-tandskenorna semiflexibla vilket gör att de kan absorbera belastningar optimalt. Skenan för raka tänder skräddarsys för dig vilket möjliggör en effektiv steg-för-steg-tandkorrigering. På så sätt blir ditt strålande raka leende möjligt även utan fast tandställning.

Raka tänder som vuxen – nu eller aldrig!

Om du vill få raka tänder snabbt och utan att det syns under behandlingen har du kommit till rätt ställe. Våra kunders erfarenheter av våra tandskenor visar att de genomskinliga tandskenorna enkelt kan integreras i arbete och vardag. De osynliga tandskenorna kan tas ut två timmar om dagen, till exempel när man äter eller dricker kaffe. Med en genomskinlig skena behöver du alltså inte gömma dig för att få raka tänder.

Vackra tänder på kort tid

Nästan alla kunder vill ha raka tänder på bara några månader. Hos DR SMILE tar tandkorrigeringen vanligtvis mellan 6 och 9 månader, beroende på ditt utgångsläge. Du kan se hur lång tid din behandling kommer ta i behandlingsplanen.

People-Product-Akousha-Aligner-pink_hero_v1_800x600_all_20__

Tandskena för raka tänder: kostnader

Hos DR SMILE kommuniceras kostnader för tandskenan transparent från början. Det finns inga dolda kostnader hos oss. Vårt billigaste paket är inte sämre än den dyra. Det är din individuella behandlings komplexitet som avgör priset. Genom den modernaste teknologin och de innovativa processerna erbjuder vi dig tandkorrigering av högsta kvalitet. Kostnaden för raka tänder hos vuxna varierar från 22.990kr till 29.990kr. Du välja räntefri delbetalning om du önskar.

DR SMILE i ditt område

DR SMILE erbjuder ett behandlingskoncept som enkelt kan integreras i din vardag. Din behandling övervakas huvudsakligen av våra experter via DR SMILE-appen. Vården online för dina raka tänder är inte bara innovativ, den tar också mindre av din tid.

Om du ändå vill boka en tid i hos en av en av våra DR SMILE-partnerkliniker hittar du också oss nära dig. DR SMILE finns i Göteborg, Stockholm, Malmö och Uppsala. 

Låt tandläkare konsultera dig - i över 400 partnerkliniker globalt

Låt en tandläkare ge dig rådgivning. Boka ett kostnadsfritt informationsmöte på en DR SMILE-partnerklinik nära dig.