Jämförelse av tandskenor: skillnader mellan DR SMILE och Invisalign

Här kan du läsa om skillnaderna mellan DR SMILE och Invisalign. Vad du väljer är givetvis helt upp till dig, men det kan vara bra att känna till alla skillnader.

BOKA EN TID (EJ BINDANDE)
People-Product-Sarai-Aligner_newimagery_v3_1600x1200_all_20__

Ortodontisk behandling - vad ska du tänka på?

Man kan tro att ortodontiska skenor, oavsett vilken tillverkare man väljer alltid fungerar på samma sätt. Det stämmer till stor del - arbetssättet är vanligtvis likartat: en uppsättning tandskenor tillverkas individuellt för varje patient och skenorna byts ut i ett visst intervall för att tänderna gradvis skall kunna flytta på sig.

Om man tittar lite nogrannare skiljer sig dock oftast leverantörerna vad gäller vad som ingår, pris, garantier samt behandlingstid. Vad beror dessa skillnader på? Det beror på att man använder olika sorters material, man har olika tillverkningsländer, vilken medicinsk vård som erbjuds och så vidare. I denna artikel kommer du få reda på skillnaden mellan DR SMILE och Invisalign.

Första besöket

Kostnaden för skenorna är inte den enda viktiga faktorn. För att kunna göra dem måste tillverkaren på något sätt få en modell av patientens käke. När det gäller tandskenor hör standardavtryck, som ofta är obekväma för patienterna, tack och lov (oftast) till det förflutna. I stället används 3D-scanning i stor skala. Vad är en 3D-scanning? Specialisten använder en liten scanner, för att ta specifika "bilder" av tänderna från alla sidor. Efter scanningen, som tar några minuter, får vi en fullständig 3D-bild av patientens tänder, som används för att utarbeta en behandlingsplan och senare för att tillverka genomskinliga tandskenor. Dessutom tar vi standardfotografier av patientens leende. Hur ser det första besöket ut på varje tandläkarmottagning? DR SMILE erbjuder ett kostnadsfritt första besök, som du enkelt kan boka via hemsidan. Besöket innebär inte att du förbinder dig till behandlingen och det är kostnadsfritt, oavsett om du väljer behandling eller inte. Besöket tar cirka 30 minuter och omfattar ett kort frågeformulär och en undersökning samt scanning av en tandläkare. Inom sju dagar får du din individuella behandlingsplan, inklusive en visualisering av hur dina tänder ser ut nu samt när behandlingen är klar. I behandlingsplanen ser du även den slutliga kostnaden och behandlingstiden. På Invisalign kostar den första konsultationen. Hos DR SMILE å andra sidan, inkluderar den kostnadsfria konsultationen en medicinsk konsultation, fotodokumentation och en 3D-scanning. Hos Invisalign får patienten efter scanningen sedan en personlig behandlingsplan, och så fungerar det även hos DR SMILE.

DrSmile Aligner & Retainer skena

Pris

Låt oss titta på priset hos Invisalign jämfört med DR SMILE. Hos de allra flesta tandskensleverantörer styrs priset av antalet skenor och därmed komplexiteten i behandlingen. Hos DR SMILE har vi enbart tre prisklasser och därför vet du redan på förhand att din kostnad maximalt kommer att motsvara den största prisklassen L, vilket är 31 990 kr. Invisalign har inga fasta prisklasser utan den sätts helt individuellt och beror också på vilken tandläkarklinik du besöker. Priserna varierar mellan 23 000 - 50 000.

Boka en icke-bindande konsultation

Vad kostar DR SMILEs tandskenor?

Rättvis prissättning för alla typer av fall. Partnertandläkaren bedömer hur komplex din behandling är utifrån din kostnadsfria 3D-Scanning.

*Räntan är baserad på en betalningsperiod om 72 månader och inkluderar en 10,32 % årsränta (på en nominell ränta om 9,90 %) på det kontanta priset. För ett kontant pris på 22 990 kr, exempelvis, blir det totala priset 30 582 kr.

BOKA TID
drs-gradient-desktop-circle-orange-pink

Vad ingår i behandlingen + behandlingstid!

När man ska göra en tandreglering måste man givetvis undersöka vad som ingår i priset man betalar.

Hos DR SMILE pågår behandlingen i genomsnitt mellan 4 och 9 månader. Vad påverkar längden på behandlingen? Den specifika felställningen. Ju allvarligare den är, desto längre tid tar behandlingen. Den kan också omfatta ytterligare behandlingar, t.ex. IPR (polering av mellanrummen mellan tänderna) eller attachments (fästen som monteras på tänderna under behandlingen för att underlätta tandrörelser), som är gratis hos DR SMILE.

Vad ingår i behandlingspriset hos DR SMILE? Förutom det kostnadsfria besöket får patienten också en detaljerad behandlingsplan med simulering av före- och efter, en uppsättning tandskenor med instruktioner, tillgång till appen DR SMILE, som påminner dig om att byta skenor och lägga in foton av ditt leende, samt tillbehör för att stödja din behandling.

Hos Invisalign behöver du ofta betala för kontrollbesök samt om du behöver någon efterbehandling trots att du följt alla instruktioner.

Vilket material är tandskenorna gjorda av?

Zahnärzte diskutieren über Zahnbehandlungen für Patienten.

För patienten är det givetvis viktigt att känna sig säker och trygg. Du bär skenorna nästan dygnet runt. Därför är det viktigt att skenorna är skapta av ett munsäkert material.

Tyvärr är det inte alla tillverkare som på sin webbplats ger detaljerad information om det råmaterial som används vid tillverkningen av skenorna. DR SMILE tillverkar sina skenor i ett eget laboratorium i Leipzig i Tyskland. DR SMILE:s skenor är tillverkade av ett antiallergiskt material som utvecklats av företaget ClearQuartz. Tandskenorna är fria från BPA och andra hälsovådliga ämnen. Invisalign skenorna är skapta av ett starkt, termoplastiskt material som har utvecklats speciellt för Invisalign. Materialet har anpassats till alla standarder.

Tillverkaren säkerställer att skenorna inte deformeras och inte innehåller BPS. De är FDA- och ISO 9001-2008-certifierade.

Retainer är det verkligen nödvändigt?

Det är inte alla patienter som genomgår en tandreglering som känner till att man bör använda en retainer. En retainer är det sista men avgörande steget i en tandreglering. För att du ska behålla ditt vackra leende behöver du något som stabiliserar det och förhindrar att tänderna flyttas tillbaka. Hos DR SMILE så väl som hos Invisalign är detta rekommenderat.