Lumineers: vackra tänder på nolltid

Sidan är bara för information. DrSmile erbjuder inte denna behandling (än).

Vägen till vackra, raka tänder kan ofta vara väldigt lång och ta månader eller till och med år. Tack vare Lumineers är det dock möjligt att förverkliga denna önskan på mycket kort tid. Här kan du ta reda på vad Lumineers är och vilka fördelar och nackdelar de har jämfört med andra metoder för tandkorrigering.

Vad är Lumineers?

Lumineers är så kallade Non-Prep Veneers. Namnet är ett registrerat varumärke för det amerikanska företaget Denmat som använder sitt eget patenterade material. Non-Prep Veneers är små, extremt tunna fanér som är fästa på framsidan av tanden. Så de fungerar som en slags beklädnad för tanden och döljer små luckor, sprickor eller defekter. De består av mycket tunn keramik och, till skillnad från konventionella Veneers, limmas de på tanden av tandläkaren utan att slipa tandämnet. 

Kostnader

Kostnaderna består av Veneers och tandläkaravgift och kan därför variera beroende på läkarens erfarenhet och komplexiteten hos de felställda tänderna. Lumineers kostar vanligtvis mellan EUR 700 och 1000 EUR per tand. Om flera tänder behandlas är priset per tand vanligtvis lite lägre. 

Tyvärr täcker sjukförsäkringen inte kostnaderna för Lumineers, varför ytterligare tandvårdsförsäkringar kan vara värda. Här bör det dock kontrolleras i förväg i vilken utsträckning dessa kommer att tas över för att inte hamna i kostnaderna.

För att sänka priset är det också vettigt att få ett erbjudande från olika läkare, eftersom avgifterna utgör en stor besparingspotential.

Fördelar

 • okomplicerad och snabb lösning 

 • ingen slipning av tandsubstansen är därför särskilt skonsam 

 • smärtfri eftersom ingen anestesi krävs

 • kan tas bort från tanden utan att lämna några rester och tänderna återgår till sitt tidigare tillstånd

 • lång hållbarhet (upp till 20 år)

 • även lämplig för tänder med ett tunt lager tandemalj

 • kan också användas med befintliga keramiska kronor och reparera dem billigt

Tänk på nackdelar

 • Jämfört med tandskenor eller tandställningar ganska dyra

 • lämpar sig inte för alla feljusteringar, t.ex. för krokiga eller för stora tänder

 • särskilt stark missfärgning kan visa sig genom den tunna keramiken

 • inte lämpligt för tandgnisslare

Erfarenheter

Före- och efterbilderna av en Lumineer-behandling talar vanligtvis för sig själva. När flera tänder återställs är skillnaden från tidigare enorm och patienterna strålar genom båda öronen. Genom att eliminera behovet av slipning har patienterna ingen smärta när de äter kalla rätter och vänjer sig snabbt vid förändringen. I slutändan beror det på den behandlande tandläkaren hur erfarenheten av Lumineers blir.

DrSmile-tandskenor – om oss

Vi erbjuder dig ett lämpligt alternativ till fasta eller lösa tandställningar. Våra transparenta tandskenor är idealiska för vuxna eftersom de kan bäras enkelt och påfallande i både yrkes- och privatliv. Tandkorrigering tar bara några månader, beroende på den ursprungliga situationen.

Det finns inga dolda kostnader på DrSmile. Detta innebär att kostnaderna för tandspåren tydligt kommuniceras och fixas redan från början. Kostnaderna för tandskenorna beror på tandkorrigeringens komplexitet. En skillnad görs mellan mindre, medelstora och komplext felställda tänder. Övertyga dig själv om ditt perfekta leende.

Jämna tänder med DR SMILE

DR SMILE erbjuder transparenta tandskenor för tandkorrigering. Den senaste generationens tandskenor är en ortodontisk behandling som flyttar tänderna till önskad plats på bara 4–9 månader. Tandskenor kan behandla felställningar och bettfel.

Efter en kostnadsfri konsultation hos DR SMILES partnerpraktik skapar våra experter en speciell datorgenererad behandlingsplan som visar exakt hur dina tänder ska flyttas.

När du godkänt din personliga plan skapas skenorna speciellt för dig och skickas hem till dig. Hela behandlingen kontrolleras via en app av DR SMILEs partnertandläkare. DR SMILEär ett snabbt och säkert sätt att få ett självsäkert leende.

Låt tandläkare konsultera dig - i över 400 partnerkliniker globalt

Låt en tandläkare ge dig rådgivning. Boka ett kostnadsfritt informationsmöte på en DR SMILE-partnerklinik nära dig.